Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΑΠΑΝΕΜΟ ΛΙΜΑΝΙ του Αιγιαλιτη

Σ'ευχαριστώ "oneiremata" για το δροσερό, και ιδανικό για τη σελίδα αυτή, ποιηματάκι.!.
Το μοιράζομαι κι εγώ με τη σειρά μου με όλους τους φίλους που τους έφερε το αεράκι κατά 'δω.!.

Αν βολευτείς σε απάνεμο λιμάνι,

με ησυχία και γαλήνη,

μην περιμένεις πλοίο για σένα.

Μα ούτε και να ξανοιχτείς στο πέλαγο,

ασυλλόγιστα.

Πρώτα να παιδευτείς, με επιμονή.


Ύστερα καράβι ν' αρματώσεις,

καλοταξίδευτο.

Και τότε τράβα τις άγκυρες.

Μη φοβηθείς τις τρικυμιές

αν είσαι συνετός και θαρραλέος.

Αλλά σαν δένεις σε μουράγιο,

να θυμάσαι:

Δεν είναι για ολάκερη ζωή.

Μόνο να ξαποσταίνεις λίγο,

να γνοιάζεσαι για τις αρματωσιές.

ΑΙΓΑΙΑΛΙΤΗΣ

18 σχόλια:

IonnKorr είπε...

Όμορφο ποίημα!!!!
----------
Λοιπόν, Απανεμιά ίσως δικαίως απόρησες για την ερώτηση αλλά κακώς εκνευρίστηκες.

Θα γίνω σαφέστατος.

Εγώ μέχρι πριν μερικούς μήνες αγνοούσα ότι κάποιος θα μπορούσε να εμφανίζεται με διαφορετικά nickname.

Και να σου πω και την αλήθεια ούτε που νοιάστηκα για το αν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Αλλά όταν είδα, σε άλλο blog, να αναγράφεται φάτσα-πόρτα μία τέτοια περίπτωση άρχισα να υποψιάζομαι και εγώ.

Λοιπόν, κοίταξε πως έχει το θέμα:
- Αν ένας τυχαίος έρχεται και αφήνει στο blog αδιάφορα σχόλια δεν με νοιάζει τι είναι.

- Αν όμως γράφει ποίηση και μάλιστα ποίηση μου με αγγίζει ψυχικά τότε υπάρχει πρόβλημα.

Ας γίνω περισσότερο αναλυτικός.

1) Αν μάθω ότι το "αξίωμα του Ευκλείδη" δεν το διατύπωσε ο Ευκλείδης αλλά π.χ. ο Παρμενίων, χέστηκα!!!!!!!

Στις θετικές επιστήμες, δηλαδή, το "πόνημα" είναι ανεξάρτητο του "δημιουργού" του. Η "αξία" του δεν σχετίζεται με αυτόν.

2) Ωραία, πάμε τώρα στην Ποίηση που είναι και το ζητούμενο.

Αν, λοιπόν, ανταλλάσσω σχόλια με μία blogger, η οποία γράφει στίχους (και οι στίχοι αυτοί με αγγίζουν), π.χ. την Γουίκα (λέμε ένα όνομα στην τύχη) και μετά μαθαίνω ότι αυτή είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Οδοιπόρο (λέμε ένα άλλο όνομα στην τύχη) εσύ τι λες? Να μην με αφορά το θέμα?? Δεν είναι λογικό να μην θέλω να βρεθώ προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Χτες, λοιπόν, διαπίστωσα ότι άλλη μία blogger που γράφει στίχους στο blog μου (και δηλώνει μαθηματικός) ανήκει κατά 90% στην ίδια κατηγορία.
Παρασυρμένος λοιπόν από αυτό το περιστατικό έκανα την ίδια ερώτηση και σε σένα (που είσαι καινούργια και δεν σε ξέρω).

3) Αν κατάλαβες το "δίκιο μου", (και δεν είσαι "κλώνος"), τότε με μεγάλη χαρά (ενθουσιασμό, θα έλεγα) θα ήθελα να ανταλλάσσαμε σχολιασμό.

Αν πάλι συνεχίσεις, παρόλες αυτές τις αναλυτικές εξηγήσεις, να είσαι εκνευρισμένη από την ερώτηση (ή είσαι "κλώνος") ας είναι αυτό το τελευταίο σχόλιο που ανταλλάσσουμε.

Καλό υπόλοιπο Κυριακής (ελπίζοντας ότι έγινα κατανοητός)

και να θυμάσαι ότι η ψυχική μου κατάσταση αποδίδεται τέλεια από την εξης παροιμία:
"Όποιος καεί από χυλό (εγώ δηλαδή) φυσάει και το γιαούρτι"!!!!

Απανεμιά είπε...

@ IonnKorr
Πω πω...!. Τί μακροσκελές σχόλιο είναι αυτό.!.
Και πού είδες καλέ, τον εκνευρισμό αλήθεια και το λες με ύφος ιατρικού πορίσματος.;
Μήπως είσαι γιατρός, αλήθεια.;
Γιατί από τον τρόπο γραφής σου φαίνεσαι για καλλιεργημένο άτομο..!. Ξέρεις και τον Ευκλείδη, και τον Παρμενίωνα και..όσα λεν οι άντρες μεταξύ τους, που λέει και το τραγούδι.!.
Τουλάχιστον τις επόμενες φορές, μπορείς να υποσχεθείς ότι με το ένα μάτι θα βλέπεις τον εκνευρισμό και με το άλλο θα βλέπεις το χιούμορ;..όχι για άλλο λόγο, αλλά να μωρέ..έτσι! να μοιράζεται η ισορροπία.!. Γιατί λένε ότι κάθε κακό υπάρχει στα μάτια αυτού που το βλέπει και σκέφτομαι κι εγώ η γυναίκα. Έτσι θα'ναι και με τον εκνευρισμό.!. Ο εκνευρισμένος μόνο εκνευρισμό βλέπει γύρω του..!..

Όπως και να'χει, προχωράμε.
Δε με λυπάσαι την καημένη που είμαι καινούρια εδώ, κι ακόμα δεν ανταλλάξαμε σχεδόν κουβέντα ουσίας και μου άρχισες εκεί με τις δικές σου προκαταλήψεις για κλώνους, Ινδιάνες Γουίκες, Οδοιπόρους της ερήμου και δε συμμαζεύεται...!...και να μου δημιουργείς άδικα σύγχυση, κι έχω και τόσα στο μυαλό μου.. Τί να καταλάβω απ'όλα αυτά που μου γράφεις;..είσαι και μορφωμένος άνθρωπος.!..και τί συμπεράσματα να βγάλω..άραγε..που είμαι και μορφωμένη γυναίκα.!..Βέβαια τί να το κάνεις; Οι μόρφωση σ'αυτές τις περιπτώσεις δε βοηθάει..!..

Μίλα απλά...και δε χρειάζονται εξηγήσεις!
Εγώ δεν κρίνω τους άλλους από το αν είναι κλώνοι (με πρώτη ευκαιρία θέλω περισσότερες επεξηγήσεις για τον όρο) αλλά από τον τρόπο που γράφουν, το περιεχόμενο ουσίας ή μη, και τη συμπεριφορά που προκύπτει.!.
Για μένα το πνεύμα και η ψυχή δεν έχει όνομα, ούτε και ταυτότητα..Όλοι κλώνοι του ίδιου δέντρου είμαστε.!.
Εγώ αυτό που έμαθα να ξεχωρίζω, διαισθητικά κυρίως, είναι το ποιοι κλώνοι είναι ενσωματωμένοι με το δέντρο και ζωντανοί, που παράγουν καρπό, και ποιοι κλώνοι είναι πεσμένοι στο έδαφος, αποκομμένοι, χωρίς ζωή ..που απλά ξεραίνονται στον ήλιο, μέχρι να μετουσιωθούν σε χώμα.!.
Αν ζούσε ο Ευκλείδης και ο Παρμενίων σήμερα, θα τους τα'λεγα και θα'μπαινα στην παρέα των σοφών μαζί τους...λές; Γιατί όχι;

Λοιπόν, είδες που το Blog μου έλειπε τελικά;
Έλειπε ένα μέρος απάνεμο, για να μπορεί να έρχεται ο καθένας που έχει ανάγκη να βγάλει τα εσώψυχα του και να απαριθμήσει, πόσους καυτούς χυλούς έχει φάει για να φτάσει να φυσάει το ...γιαούρτι.!.!.!.
Σε γωνίτσες απάνεμες όπως αυτή είναι σεβαστό και δεκτό, αλλά βρε παιδί μου, το ποτήρι είναι μισογεμάτο τελικά, και άσε τους άλλους να λένε ότι είναι μισοάδειο..!..Δε θα τους μοιάσουμε.!.

Αν τελικά αποφασίσεις να σταματήσεις να σχολιάζεις εδώ θα με αναγκάσεις να φτιάξω ένα άλλο ιστολόγιο και θα το ονομάσω κλώνος, και ξέρεις γιατί; Γιατί αμέσως διαπίστωσα ότι οι κλώνοι σε έλκουν..πώς να το κάνουμε δηλαδή; Η διαφορά θα είναι ότι αυτός ο κλώνος θα έχει το όνομά του δηλωμένο..επίσημα.!.

IonnKorr..........έλα........χαλάρωσε...!.!.!.!...με διάθεση χιούμορ μιλάμε σ'αυτή τη γωνίτσα.!.

IonnKorr είπε...

Λοιπόν Απανεμιά

Η απάντησή σου με μπέρδεψε περισσότερο από όσο πριν την κάνω.

διαπίστωσα ότι οι κλώνοι σε έλκουν..
Ναι η συγκεκριμένη ποίηση με έλκει. Άρα, λογικό δεν είναι, να με έλκει και όταν προέρχεται από τους κλώνους??

Ήμουνα ξεκάθαρος:
Αν, λοιπόν, ανταλλάσσω σχόλια με μία blogger, η οποία γράφει στίχους (και οι στίχοι αυτοί με αγγίζουν), π.χ. την Γουίκα (λέμε ένα όνομα στην τύχη) και μετά μαθαίνω ότι αυτή είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Οδοιπόρο (λέμε ένα άλλο όνομα στην τύχη) εσύ τι λες? Να μην με αφορά το θέμα?? Δεν είναι λογικό να μην θέλω να βρεθώ προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Γι αυτό λοιπόν αν είσαι:
- η Κάκια
- ο/η Οδοιπόρος
- η Γουίκα
- η Ανακρίτρια
- Η Σιλένα (των blogs)
- η Σελένα (ενός φόρουμ μεταφυσικής)

Δήλωσέ μου κι εσύ καθαρά.
Να ξέρω με ποιάν έχω να κάνω!!!!

Απανεμιά είπε...

@IonnKorr,
το συμπέρασμα μου είναι πως όλα αυτά που γράφεις τελικά, ενδέχεται να φανούν χρήσιμα και ωφέλιμα σε περίπτωση παρεκτροπής της συμπεριφοράς τους..Να είσαι σίγουρος ότι τότε θα σε συμβουλευτώ και θα σε εμπιστευθώ.!.
Ο λόγος σου με πείθει για την αλήθεια σου.!.
Δέχομαι ότι αυτά που λες είναι εξακριβωμένα από σένα τον ίδιο και τα επιβεβαιώνεις.!. Δεν ξέρω εγώ αν είναι αλήθεια..αλλά ξέρω ότι εσύ λες την αλήθεια....!.

Συνοψίζοντας..να υποθέσω ότι όλα αυτά τα blogs είναι το ίδιο πρόσωπο;;; Αυτό μου λες;;;;;;;;

Δύο τα ενδεχόμενα:
α..Να πρόκειται για ένα πρόσωπο συγκροτημένο με πολλαπλά επίπεδα έκφρασης μιας ποικιλίας θεμάτων τα οποία κατέχει. Και πού το κακό;
β..Πρόκειται για μια ανισόρροπη ψυχή που έχει πολλά πρόσωπα μεν, και.....πάρα πολύ ΧΡΟΝΟ δε....!.

Πραγματικά ένα τέτοιο άτομο δεν πρέπει να έχει τίποτε άλλο αξιόλογο να ασχοληθεί στη ζωή του και έχει αποφασίσει να είναι η χαλκομανία στην οθόνη του υπολογιστή του..!..

Ερώτημα:
IonnKorr πες μου αλήθεια..κινδυνεύουμε εμείς από αυτό; ..και το εννοώ.!. Δηλαδή, θεωρείς ότι είναι ύποπτο αυτό το άτομο, ικανό να δημιουργήσει στον περίγυρο του κάποιο σοβαρό πρόβλημα; Αν ναι, τότε σωστά κάνεις και με ενημερώνεις γιατί καλό είναι να έχουμε πάντα το νου μας.!. Ποτέ δεν ξέρεις! Αν και όσοι μπαίνουν εδώ και γενικά στο χώρο του διαδικτύου, υποτίθεται ότι αποδεχόμαστε τους κανόνες, γραπτούς και άγραφους και ευτυχώς ή δυστυχώς, η ανωνυμία, τα nicknames, τα πολλαπλά προφίλ, δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, απ΄ότι μου λες κι εσύ, και επιβεβαιώνεται συνεχώς και σήμερα επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά και από σένα..!..
Αποφασίζω να εμπιστευθώ την κρίση σου ως αληθινή και αντικειμενική, και πραγματικά εφόσον με πλησιάσει ως αναγνώστης μου κάποιο από αυτά τα πρόσωπα που μου ανέφερες, να είσαι σίγουρος ότι με τη δική σου συμβουλή θα το απομακρύνω επιτόπου. Υπ'ευθύνη σου όμως και το εννοω..!..
Αν θα'χεις άδικο θα με πάρεις στο λαιμό σου..!..

Τώρα, το να απαντήσω στο ερώτημα που μου θέτεις το θεωρώ τουλάχιστον υποτιμητικό για τη δική μου προσωπικότητα και η οποία αντιπροσωπεύεται επαρκώς, για μένα, από τη λέξη ΑΠΑΝΕΜΙΑ!

Αν αυτό δε σου αρκεί, με λύπη μου σε παροτρύνω να αποχωρήσεις, αν και νομίζω ότι είναι πιο έξυπνο, να παραμείνεις και να το ρισκάρεις!

Λυπάμαι και πάλι, αλλά δε βλέπω το λόγο να παραχωρήσω σε κανέναν προσωπικά μου δεδομένα, πχ. όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, κλπ... Άλλωστε είναι αντι-blog-ικό κάτι τέτοιο.
Η εμπιστοσύνη και η ανταλλαγή τέτοιων πληροφοριών ίσως μπορεί να κερδηθεί αμφίπλευρα με το χρόνο..!..

Πρόκληση:
Πες μου αλήθεια, αν σου πω ότι πίσω από το ΑΠΑΝΕΜΙΑ το πραγματικό μου όνομα είναι Ελένη, θα με πιστέψεις; Άλλωστε το ΑΠΑΝΕΜΙΑ είναι πολύ πιο ωραίο σημμασιολογικά και σαν έννοια..!...

Ελπίζω να κατάλαβες ότι δε συζητάω ότιδήποτε δε θεωρώ άξιο να συζητηθεί. Μην εκνευρίζεσαι ΊονΚορ..!..

Ενημέρωσε με αν θα ρισκάρεις..τελικά..!.!.!.

IonnKorr είπε...

Λοιπόν Απανεμιά

διάβασα πολύ προσεκτικά τα όσα έγραψες.

Κατ'αρχή νομίζω ότι δεν ζήτησα κανένα προσωπικό στοιχείο από αυτά που αναφέρεις (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, κλπ.)

Τελικά, πολύ διπλωματική απάντηση.

Κρύβει δύο ενδεχόμενα:
- Ή είσαι η συγκεκριμένη ποιήτρια και θολώνεις τα νερά
- ή θέλεις να "επωφεληθείς" από την μυστηριακή ατμόσφαιρα που αναδύει η τρέχουσα σύγχυση και θέλεις να παίξεις αυτό το άκρως συναρπαστικό παιγνίδι που θα ακολουθήσει και λέγεται "η γάτα με το ποντίκι".

Μόνον που εγώ δεν θέλω να είμαι το ποντίκι.

Ακόμα κι αυτό το τελευταίο μου φάνηκε πολύ χαρακτηριστικό:
Ενημέρωσε με αν θα ρισκάρεις..τελικά..!.!.!.
.... ρισκάρεις ...
Μα γιατί μου θυμίζει τόσο την Κάκια????

Απανεμιά είπε...

Ionkorr, αποφάσισα να σε βγάλω απ'το μαρτύριο΄σου και θα το κάνω με χαρά γιατί βλέπω ότι για σένα δεν είναι απλά ζήτημα "ζωής και θανάτου"..αλλά κάτι πολύ περισσότερο απ'αυτό....τελικά.!.

Ionkorr, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η "Κάκια"!!!!..ούτε ως ψευδώνυμο, ούτε ως όνομα!

Ionkorr, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ απ'τα υπόλοιπα πρόσωπα που αναφέρεις, είτε είναι ονόματα, είτε nicknames..!..!..!!!!

Το παιγνίδι "η γάτα με το ποντίκι" ποτέ δε μου άρεσε..!!! Μόνο το κρυφτό, το κυνηγητό και τα μήλα!.. με παιδική διάθεση και αλήθεια..!

Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχω βρει το χρόνο και δεν έχω μπει στον κόπο, να ελέγξω αυτή την κυρία Κάκια, και τα υπόλοιπα nicknames που μου ανέφερες, και να σου πω και κάτι;..ούτε με ενδιαφέρει να το κάνω στην παρούσα φάση τουλάχιστον. Από τα πρόσωπα που μου αναφέρεις, μόνο ο ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ πέρασε από δω και μου άφησε ένα σχόλιο σε προηγούμενη ανάρτηση, τυπικά ευγενικό θα έλεγα, το οποίο και ανταπέδωσα.!.
Δε σου κρύβω βέβαια, ότι αυτό το γεγονός με ενόχλησε, ως ένα σημείο, διότι η τακτική αυτή μου κάνει κάπως ύποπτη..!.. Δηλαδή, χωρίς κάποιος να είναι δημόσιος αναγνώστης κάποιου, μπαίνει ελεύθερα και αφήνει το σχόλιο του και αυτό στα δικά μου μάτια δείχνει, αν όχι απαξίωση, το θεωρώ τουλάχιστον αντικοινωνικό από πλευράς ηθικής, αρχών και παιδείας ίσως, και πόσο μάλλον στην περίπτωση (όπως υποψιάζομαι) που αυτός ο κάποιος γίνεται κρυφός αναγνώστης, κάτι που μπορεί να το εκλάβει ο καθένας ακόμα και ως..."κατασκοπεία"!
Αυτό λοιπόν εγώ το αποδίδω σε επιπολαιότητα και αντικοινωνικότητα, όπως είπα.!.

Εδώ το μέρος είναι ΑΠΑΝΕΜΟ..!.. το δηλώνω συνεχώς.!. Αλλά να ξέρεις ότι εγκυμονούν πάντα απότομα μπουρίνια, Αυγουστιάτικα μελτέμια, ακόμα και..ανεμοστρόβιλοι σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.!.

Νομίζω ότι εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.!.
Κι αν μπήκα σ'αυτή τη συζήτηση συνεχίζοντας ως τώρα, έγινε κατ'εξαίρεση.!.
Δε με αφορά κανένα άλλο άτομο, ή πρόσωπο παρά μόνο το δικό μου και ούτε με αφορά να μιλάω για άλλους υπαρκτούς ή μη υπαρκτούς που δε γνωρίζω.!. Ούτε και σένα γνωρίζω.!.

Απορία:
Αυτή την Κάκια γιατί δεν τη ρωτάς;

Ελπίζω καλή μας συνέχεια σε άλλα μοτίβα πλέον..αυτά τα εξαντλήσαμε...φύσηξε η απογευματινή αύρα και άλλαξε ρότα..!..

IonnKorr είπε...

Λοιπόν αυτή η απάντησή σου μου φάνηκε πολύ τίμια και ειλικρινής.

Σε πιστεύω και το θέμα λήγει εδώ.

Τα άλλα μην τα ψάχνεις δεν έχουν κανένα νόημα για σένα.

Το γιατί για μένα έχει σημασία πιστεύω να καταλαβαίνεις. Να, στο γράφω παρακάτω με συντομία:

"Έρχεται μία γυναίκα στο blog σου. Γράφει ωραία ποίηση. Σου αρέσει η ποίησή της. Επικοινωνεί μαζί σου. Σου κάνει και ζήλειες!!!! Και τελικά μαθαίνεις ότι αυτή εμφανίζεται και ως "Οδοιπόρος άντρας". Ε ... δεν παθαίνεις ταράκουλο! χα..χα.."

Το net παίζει περίεργα παιγνίδια και οι ανύποπτοι (όπως εγώ) πιάνονται εύκολα στην φάκα.

Οπότε, εντάξει, κανένα πρόβλημα.

Συνεχίζουμε απτόητοι.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι υπέροχο... το ίδιο μήνυμα δυνατό ανά τους αιώνες... από τον Επίκτητο... τον Καβάφη... έως σήμερα...

Φιλί στα ταξίδια σου

Απανεμιά είπε...

IonnKorr, δεν είμαι σίγουρη αν πρέπει να ευχαριστήσω εσένα που με πιστεύεις και την κρίση σου που με επαινεί, ή αν πρέπει να χαρώ ιδιαιτέρως για μένα που......τα κατάφερααααααα.!.!.!. χα.!...χα.!..! :)
Ομολογουμένως, κατέβαλα πολύ φιλότιμες προσπάθειες τελικά.!.!.!Φάνηκε;;;

Απ' αυτά που γράφεις να καταλάβω οτι με την γυναίκα-ποιήτρια και μαθηματικό που είναι και......άντρας(;) οδοιπόρος έπαιξε 'ειδύλιο';;; Και ίσως γιαυτό έχει τόση σημασία για σένα;; Αν είναι έτσι, τότε δικιολογείται το σοκ, το ίδιο θα πάθαινα κι εγώ.....σίγουρα.!.!.
Τουλάχιστον, με το ...αυτοσαρκαστικό και χαριτωμένο χιούμορ σου είμαι σίγουρη οτι τελικά, θα επιβιώσεις απο αυτό που σου συνέβη....να'σαι αισιόδοξος!
Αλλωστε το έχουμε πει.....άλλος αέρας φύσηξε κι αλλάζουμε ρότα..!.!.!

Να σε ρωτήσω και κάτι...
Εσύ που αποδείχτηκε οτι γνωρίζεις πολλά εδώ μέσα, έτσι πληροφοριακά και άν θες φυσικά, μου λές αν ξέρεις κάτι για ένα μπλόγκ εδώ που λέγεται Μαγοκτόνος Εξολοθρευτής; ξέρεις κάτι γιαυτό; μπορείς να με διαφωτίσεις λίγο;?

Δεν θα σε ρωτούσα δημόσια, γιατι δεν μ'αρέσουν τα κουτσομπολιά. Ξέρω οτι θα μπορούσα να ρωτήσω τον ίδιο, αλλά......NA.....αναρωτιέμαι.(?)....πώς γίνεται να λέει δημόσια, και μάλιστα σε μιά μόνιμη στήλη στο μπλόγκ του, αυτά τα ίδια που λές κι εσύ, για Κάκια, Γουίκα, Οδοιπόρο κ.ά.!.!; Σύμπτωση άραγε;;;
Κι εκείνος ο Μάγος πάλι, που μου ήρθε πάνω απ' το κεφάλι μου σχεδόν αμέσως μετα τη χθεσινή μας κουβέντα εδώ, ποιός είναι;;; και γιατί ο Μαγοκτόνος τον έχει πάρει στο φαλάγγι και στο.....ξεφτύλισμα;; και γιατί τον λέει και Τιμωρό και τον βρίζει δημόσια έτσι;;;.....Και πώς εξηγείται οτι, περνώντας απ'το μπλόγκ του Μάγου να τσεκάρω, ανακάλυψα οτι κι εκεί πάλι παίζει κάτι σαν ειδύλιο με εκείνη την...περιβόητη Κάκια που λές, αλλά και ταυτόχρονα ανακαλύπτω οτι η ίδια αυτή είναι και στο Μαγοκτόνο;;;;

Τελικά...τί γίνεται εδώ μέσα ρε παιδιά; ποιός είναι ποιός και...πόσοι;;; χα χα χα......!!
Πού έχω πέσει..πού βρέθηκα;;; χα χα....!!

Ζαλίστηκες;;; ..γιατι.. αν εσύ ζαλίστηκες, σκέψου οτι εγώ είμαι έτοιμη σχεδόν να πέσω κάτω να λυποθημήσω! χα χα!

Τώρα... πές μου κι απο πάνω οτι φταίω εγώ που με έβαλες σε σοβαρές υποψίες!!! σίγουρα εσύ έχεις μόνο ένα ιστολόγιο;;; και συγνώμη αν γίνομαι αδιακριτη!!!

"Το net παίζει περίεργα παιγνίδια και οι ανύποπτοι (όπως εγώ) πιάνονται εύκολα στην φάκα."

Αλλά.. εντάξει, κανένα πρόβλημα..
Συμφωνώ μαζί σου και... συνεχίζουμε απτόητοι.

Ωστόσω...με προβληματίζει ακόμα κάτι....που ακόμα καταδέχομαι να σου μιλάω ενώ δεν έχεις γίνει δημόσιος αναγνώστης του ιστολογίου μου.....!!!!
Αν πραγματικά δε σε ενδιαφέρει μια φορα το ιστολόγιο μου και αφού δεν έχεις την πρόθεση να με τιμήσεις επίσημα ως reader αποσύρω και εγώ την δική μου παρουσία στο δικό σου ιστολόγιο ως δημόσια reader ανταποδίδοντας....τα όμοια...!.!.!..
.....Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι...!!!

Απανεμιά είπε...

Ώωωωωχχχχ...!....!....!....!!!! Κοίτα δεξια IonKorr! Οι Μάγοι έγιναν 2;;; Βλέπω καλά;; Είναι κάποιο λάθος του μπλόγκ... ή μήπως τελικά θέλετε να καταφέρατε όλη η παρέα σας να με στείλετε σε νευρολόγο - ψυχίατρο;;; Γιατί από όταν γεννήθηκα, και μέχρι πριν από λίγο, έβλεπα κανονικά! Ούτε αλοιθώριζα, ούτε τα 'βλεπα διπλά.......!!!!!!
"Ρεεε πού πάει ο κόσμος!;;;" όπως έλεγε κι ο μεγάλος συγχωρεμένος Αυλωνίτης! χα χα...!...!....!

Το αποφάσισα..!.. ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ!!!!

Απανεμιά είπε...

ΟΔΟΙΠΟΡΕ .........ελπίζω με τόση οδοιπορία να βρίσκεις τόπο απάνεμο να ξαποσταίνεις...!...

Απανεμιά είπε...

...ααα... ξέχασα ακόμα κάτι...ΟΔΟΙΠΟΡΕ.....ελπίζω να μην σε έχει πιάσει ο λόξυγγας με τόσο που σε συζητάμε εδώ....Πάντως, ομολογώ ότι μου αρέσει η στάση αξιοπρεπούς αδιαφορίας, αγνοώντας τα κουτσομπολιά μας για σένα ....και όχι μόνο..!..!..!
Αυτό στο επιβραβεύω....!

Και για να μην ξεχνιόμαστε....Εσύ ΟΔΟΙΠΟΡΕ...έχεις γίνει δημόσιος αναγνώστης μου...ή με παρακολουθείς κι εσύ στα.......κρυφά.;.;.;.....!..!..!!!!!

IonnKorr είπε...

Απανεμιά

Λοιπόν άκου.

Με τους "αναγνώστες" (του blogger) δεν ασχολούμαι. Δηλαδή, δεν δηλώνω αναγνώστης κανενός. Ούτε που προσέχω ποιοί δηλώνουν σε μένα.

Απλώς όσους παρακολουθώ τους βάζω στην blogg roll μου που νομίζω ότι είναι και το σημαντικό (για αυτούς)εφόσον έτσι διαφημίζονται κατά κάποιον τρόπο.

----
Τώρα, σε αυτόν τον Μαγοκτόνο το είδα κι εγώ την πολυπροσωπία. Δηλαδή το είδαν κι άλλοι και μου το είπαν.
Είδα όμως και την συζήτηση στα σχόλια του που η συγκεκριμένη δεν διαψεύδει ότι είναι όλα αυτά τα πρόσωπα. Οπότε ... το παραδέχεται!!

---
Εγώ έχω μόνο ένα ιστολόγιο και ένα nickname. Ποτέ δεν εμφανίστηκα ανώνυμα.
---
Με την κόντρα Μάγου-Μαγοκτόνου ούτε ασχολήθηκα ούτε με ενδιαφέρει. Ας βρούν άκρη οι δύό τους
-----

Τι σχέση έχει η Κάκια με αυτούς ιδέα δεν έχω. Κι εγώ μετά τα είδα.
-----

Αυτά έχω να σου πω.
Άλλα δεν ξέρω (και ούτε θέλω να μάθω άλλες ίντριγκες, σίγουρα όμως θα παίζουν πολλές)

Απανεμιά είπε...

Φιου......! Άρχισε ...νομίζω δηλαδή....να ξετυλίγεται το κουβάρι!...

Όμως, τί θα πει ο όρος blogg roll που λες και πως θα το βρω κι εγώ αυτό να το κάνω; Ακόμα δεν τα έχω βρει όλα τα κατατόπια εδώ......!..!..! :)

και ακόμα...όμως δε μου είπες...Να ανησυχώ για τα μάτια μου....ή είναι δύο οι Μάγοι τελικά στους αναγνώστες μου, γιατί μπερδεύτηκα λίγο...!...! Έχω πρόβλημα με τα μάτια μου(?)....με το μυαλό μου....ή....πράγματι είναι δυο???? Θα μου απαντήσει κανείς άραγε, ποτέ????
Αχ.!.!.!

Απανεμιά είπε...

Λοιπόν, IonnKorr νομίζω ότι μετά από επισταμένη έρευνα και μελέτη που έχω κάνει, εξαιτίας σου το ομολογώ, οφείλω να σε ενημερώσω και να σου πώ, ότι ανακάλυψα πως τελικά κατά ...99,9999% όλα όσα μου έχεις γράψει περί των κλώνων του συγκεκριμένου ατόμου είναι αλήθεια...!...!...!...!
Απίστευτο...κι όμως αληθινό!!!!
Δεν είναι πολλοί...! Ένας(ή μία) είναι...!
Και απορώ...δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει στη ζωή του (ή της);;;;;;;
Και τώρα που πήρα φόοοοορα, ξεκινάω από τους Μάγους στο τετράγωνο!!!...
Γιατί όπως λες κι εσύ....η σιωπή είναι αποδοχή!...
Τί να κάνω, αφού απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα η γυναίκα; Αφού έρχονται εδώ και κάθονται...και άχνα δεν έχουν βγάλει....! Ούτε....μιλιά...! Λες και κάθονται πάνω απ'το κεφάλι μου και με κοιτάνε προκλητικά....!
Μόλις μάθω νεότερα να είσαι σίγουρος ότι θα σε ενημερώσω....!....!....!....!....!...!
Στο επανιδείν....!!!!!!!

IonnKorr είπε...

Απανεμιά

Χωρίς να σε αμφισβητώ πλέον, ή να υπενίσσομαι οτιδήποτε.

- "Δε με λυπάσαι την καημένη που είμαι καινούρια εδώ"

- "Λοιπόν, είδες που το Blog μου έλειπε τελικά;
Έλειπε ένα μέρος απάνεμο, για να μπορεί να έρχεται ο καθένας ..."

- "Πού έχω πέσει..πού βρέθηκα;;; χα χα....!!"

- "Όμως, τί θα πει ο όρος blogg roll που λες και πως θα το βρω κι εγώ αυτό να το κάνω; Ακόμα δεν τα έχω βρει όλα τα κατατόπια εδώ......!..!..! :)"


Όλα τα παραπάνω δείχνουν μια νέα blogger. Σωστά??

Πως όμως συμβαδίζουν όλα αυτά όταν η πρώτη ανάρτηση είναι στο blog σου είναι: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007 !!!!

Εγώ μόλις στα τέλη του προηγούμενου με αρχές του φετινού χρόνου άρχισα και νοιώθω "παμπάλαιος" με τα bloggικά θέματα!

Απανεμιά είπε...

IonKorr, ο επαγγελματίας....αμφισβητίας.!. Μ' αρέσουν εκείνοι που αμφισβητούν στα ίσα και στο λένε κατα πρόσωπο! Έχει μιά χάρη και μια...ντομπροσύνη...μια καθαρότητα...πώς να το κάνουμε....!..?
Βέβαια η σοφή γιαγιά μου έλεγε πως ο ανόητος βλέπει παντού τριγύρω του ανόητους, κι ο κλέφτης κλέφτες...! χα χα....!...Κι επιβεβαιώνεται κι αυτή η παροιμία στο κύλισμα του χρόνου και είναι πάντα επίκαιρη, όπως και οι περισσότερες!

Λοιπόν, το ιστολόγιο είναι μια μορφή ημερολογίου, που ο καθένας μπορεί να κάνει για να γράφει τα μικρά του καθημερινά που ανήγει από το σεντούκι της ψυχής του και όχι μόνο! Αυτό μπορεί να ξεκινήσει κανείς σε όποιαδήποτε στιγμή της ζωής του αλλά και πάλι αυτό δεν τον καθιστά επαγγελματία ή γνώστη....ειδικά όταν προφανώς αυτός δεν έχει συναναστραφεί με άλλους blogger αλλά το κάνει καθαρά για το κέφι του και το μεράκι του....

Κάπως έτσι ξεκίνησα κι εγώ από το 2007, αλλά πολύ αραιά γιατί είχα ασχοληθεί κυρίως με το twitter και το facebook και δεν είχα καταλάβει και τόσο τη φιλοσοφία του Blogging με τη διαδικασία του διαβάζω κι εγώ άλλους blogger, συναναστρέφομαι μ'αυτούς και μαθαίνω...νέες λέξεις....όπως το blog roll κλπ....Και κάποιος που πραγματικά και σοβαρά ποτέ του δεν έχει ασχοληθεί, πώς θα μάθαινε τα ....κατατόπια.....μου λές;;;;;

Άν ήμουν πραγματικά blogger τόσα χρόνια, σαν επαγγελματίας Blogger που θά'χα γίνει και θα ήξερα πού πάνε τα τέσσερα, θα ήξερα και τα ανάλογα τεχνάσματα για να κρυφτώ και να παραπλανήσω, και υπάρχουν τρόποι για τους......εξπέρ φαντάζομαι, ώστε να μην πέφτουν σε τέτοια..χοντρά λάθη όταν συνειδητά λειτουργούν δόλια, ε?

Λοιπόν, εγώ απάντησα στην απορία σου στο τραπέζι της ανάκρισης(ξανά!), με εκείνη την ενοχλητική λάμπα στη μούρη να με τυφλώνει εξωτερικά και εσωτερικά!..
Γυρίζω τώρα τη λάμπα στη δική σου μούρη λοιπόν, και είναι σειρά μου να σε... ανακρίνω! Έχω δικαίωμα?
Απορία και ερώτηση λοιπόν..
Αυτό το...ανακριτικό σου ύφος, δεν σου κρύβω, ξύπνησε τον μεγάλο αμφισβητία μέσα μου.....και σκέφτηκα συνδυάζοντας σενάρια η γυναίκα..
"πόσο σύμπτωση να είναι, που άθελά μου τυχαία πρόσεξα στο μπλόγκ εκείνου του "Μαγοκτόνου" τη διεύθυνση του ιστολογίου του να γράφει "oanakritis.blogspot.com" ?
Αν θέλεις βέβαια απαντάς, αλλα ξέρω οτι θα το κάνεις, γιατι από τα ως τώρα λεγόμενα σου πρεσβεύεις κι εσύ εκείνο το ρητό που είδα κάπου εδώ τριγύρω σε τίτλο ιστολογίου και που λέει "ο σιωπών δοκεί συναινείν"!

Και κάτι άλλο τώρα, σχετικό-άσχετο, για να γελάσουμε και λίγο..
Επισκέφτηκα σήμερα εκείνη την Κάκια με τους πολλούς κλώνους που μου έλεγες και τί να πώ η γυναίκα.. σε σκέφτηκα έντονα.. μου βγήκε αυθόρμητα ένα τρανταχτό γέλιο, βλέποντας στα σχόλια της ανάρτησής της εκεί μερικά απο τα ονόματα των κλώνων που έλεγες, και συζητούσαν.......ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...!...!...! Απίστευτο..? Και να'ταν μόνο αυτό? Είχε και συνέχεια...!... Είχε και συνέχεια...με πήγε αλυσιδωτά όπως καταλαβαίνεις, από Blog σε Blog....Και έφτασα σε κάποιο GiP που είναι κάποιος ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ! Και εκείνη την Κάκια, να απολογείται, άστοχα!... Και εκείνο το GiP να μαζεύει τα αμάζευτα! Και είπα μέσα μου.. "Κάνουν πάρτυ οι κλώνοι σήμερα!" χα χα....!

Αλήθεια, συμπαθητικέ μου ανακριτή και ντετέκτιβ Σέρλοκ (ίσως).. έτσι γίνεται κάθε φορά? Εσύ θα ξέρεις σίγουρα!...
Βρε παιδί μου....πού έχω μπλέξει η γυναίκα...?!....

IonnKorr είπε...

Κάπως έτσι ξεκίνησα κι εγώ από το 2007, αλλά πολύ αραιά γιατί είχα ασχοληθεί κυρίως με το twitter και το facebook και δεν είχα καταλάβει και τόσο τη φιλοσοφία του Blogging με τη διαδικασία του διαβάζω κι εγώ άλλους blogger, συναναστρέφομαι μ'αυτούς και μαθαίνω...νέες λέξεις....όπως το blog roll κλπ....Και κάποιος που πραγματικά και σοβαρά ποτέ του δεν έχει ασχοληθεί, πώς θα μάθαινε τα ....κατατόπια.....μου λές;;;;;

Nai το φαντάστηκα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν. Δεν πολυασχολήθηκες γενικώς.

"πόσο σύμπτωση να είναι, που άθελά μου τυχαία πρόσεξα στο μπλόγκ εκείνου του "Μαγοκτόνου" τη διεύθυνση του ιστολογίου του να γράφει "oanakritis.blogspot.com" ?
Έλα ρε Απανεμιά, ηρέμησε. Σιγά μην είμαι και ο Μαγοκτόνος!!!!
Ούτε μάγος, ούτε μαγοκτόνος, απλά IonnKorr, ένας και μοναδικός.
χα..χα..